Moab, Utah

3 april 2013 - Moab, Utah, Verenigde Staten

Arches National Park. We vallen in herhaling, maar de natuur is er adembenemend. We brachten er de dag al wandelend door en vielen van de ene verbazing in de andere. Een "arch" is een boog in de rotsen, gevormd door winderosie. In Arches National Park vind je er massa's, de ene al wat mooier en groter dan de andere.

Delicate Arch is misschien wel de mooiste en de bekendste boog, maar de wandeling door Devils Garden, helemaal aan het uiteinde van het park, is mooier dan de uitstap naar Delicate Arch. Vooral de lus via de Primitive Trail wist ons te bekoren. Dat pad staat gecatalogeerd onder de noemer "dificult hiking", een moeilijke tocht dus. Maar daar lieten we ons niet door afschrikken. Gelukkig maar, want we kregen een prachtige natuur te zien en het geluid van de absolute stilte te horen.

Het was een warme, vermoeiende dag en al bij al wandelden we toch dik 16 km over bergen en door dalen bij elkaar. De grote gegrilde lap vlees achteraf heeft dan ook enorm goed gesmaakt. Daar bekomt een mens van, zoals sommigen onder jullie zeggen ;-)

Hieronder een selectie van de foto's die we vandaag namen. Jullie krijgen achtereenvolgens te zien :

- Delicate Arch die we wonder boven wonder ook eens konden fotograferen zonder toeristen in de buurt;IMG_1153

- Een rasechte inboorling van Arches National Park, mijnheer Chipmunck genaamd, die instaat voor het opruimen van de kruimeltjes die de mensen achterlaten en zich wonderwel van zijn taak kwijt; IMG_1161

- Een even rasechte wandelaarster, die zich (onterecht) zorgen maakte omdat ze blijkbaar als enige in een mooi kleedje, en niet in gespecialiseerde trekkingkledij, de wandeltocht tot een goed einde bracht; IMG_1197

- Een eenzame wolk, die we fotografeerden omdat ze zo mooi contrasteerde tegen de voor het overige staalblauwe hemel; IMG_1228

- Zeldzame, mooie rode bloempjes, die je in deze droge, hete en zanderige omgeving niet zou verwachten, maar die er dus toch blijken te staan (al waren dit de enige exemplaren die we van gans de dag gezien hebben);  IMG_1229

- Een man die in de algehele stilte geniet van de aanblik van de zeer goed verborgen Private Arch; IMG_1235

- Een voorbeeld van de meest grillige rotsen die je tegenkomt langsheen de Primitive Trail doorheen de Devils Garden; IMG_1253

- Omdat het haast niet te geloven is op deze zomers warme dag met brandende zon en staalblauwe hemel : het mooie contrast van een zanderig en verzengend landschap op de voorgrond en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond ; IMG_1262

De terugkeer naar België wordt nu ingezet, morgen met een laatste motorit naar Salt Lake City, vrijdag met een terugvlucht naar Parijs en zaterdag (vanwege het uurverschil) met een rit per TGV naar België. Hoe jammer het ook is om te moeten vertrekken : we hebben een mooie reis gehad die we bij leven en welzijn niet zullen vergeten. En we zijn natuurlijk ook blij dat we onze vier varkentjes en Fanny terug zullen zien. Misschien zitten er zaterdag wel een paar geschenkjes in onze reiskoffers ;-)

1. Wannes van der perre:
    4 april 2013
    wow het is er echt mooi al die natuur ,grotten en bergen
    ik wil er ook zijn.
    tot de volgende keer!!!!