Grand Canyon

1 april 2013 - Kayenta, Arizona, Verenigde Staten

IMG_1006Een bekertje koffie voor het vertrek vanuit Kingman, want we hebben weer een lange dag voor de boeg. Eerst via de Route 66 naar Seligman. Op die wegIMG_1010 waan je je soms alleen op de wereld ! Er schuilt dus geen gevaar in om even van in het midden van de rijbaan een foto te nemen. IMG_1022Als je dan in Seligman aankomt, krijg je taferelen te zien zoals op de linkse foto. We hebben er een stevig ontbijt genomen in een plaatselijke saloon.

IMG_1033Een bezoek aan de Grand Canyon stond op het programma en we voegen meteen een foto toe als bewijs dat we er ook geweest zijn. Daar heerst er zelfs in de frisse paasvakantie nogal een drukte van jewelste. Tijdens het zomerse hoogseizoen sta je er gegarandeerd overal in de file : op de toegangswegen, aan de WC's, in het bezoekerscentrum, aan de uitkijkpunten, ...

Die drukte langsheen de Grand Canyon is één van de redenen waarom we de minder bekende, aangrenzende canyon van de Little Colorado River, minstens evenzeer een bezoekje waard achten.IMG_1065

We hebben nog een vrij lange en vermoeiende, maar ook prachtige rit langs Cameron en Tuba City naar Kayenta afgehaspeld, zodat we morgen tijd genoeg hebben om de mooie dingen te bekijken die de natuur ons te bieden heeft tussen Kayenta en Moab.

1. Emilio:
    2 april 2013
    Hi bikers!
    Hoe mooi en aangenaam het ook allemaal is... ook aan 't terugkomen moet er gedacht worden! Sorry voor die "realistische" kijk, maar 'k wou even praktisch worden.
    Wanneer dagen jullie terug op in BELGIË?
    Waar worden jullie het liefst opgewacht? Ergens in een Brussels treinstation? Of geraak je met pak en zak tot in 't Antwerpse?
    We horen het wel bijtijds!
    Maar tot dan is er nog veel tijd om te genieten! Doe dat maar zo veel mogelijk!
    C'est bon pour le moral...
  2. Wannes van der perre:
    2 april 2013
    waaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuw! die orka's zijn echt mooi
    ik wouw dat ik er ook was.groetjes wannes