Silence is Golden
27 maart 2013 - Lebec, California, Verenigde Staten
Van de eeuwige drukte in Sin City (Las Vegas) naar de complete stilte in Death Valley. Dat die stilte onze voorkeur geniet, dat zie je wel op deze foto :-).
Death Valley is de diepstgelegen (86 meter onder de zeespiegel), warmste en droogste plek van de Verenigde Staten. En zonder twijfel dus ook de stilste. Los daarvan is het een prachtig natuurgebied dat op een geschikte motorfiets van Duitse makelij zeer goed bezocht kan worden. Totaal anders dan Bryce Canyon en toch even adembenemend mooi.
We verlieten Death Valley via de Emigrant Pass, een schitterend,
onooglijk bergweggetje waar je je vaak alleen op de wereld waant. En na al die warmte is een pauze in de schaduw onder een boom ook welgekomen.
We hebben nog een poging ondernomen om de reuzensequoiabomen te gaan bekijken, maar doordat de zuidingang van het park nog gesloten was omwille van de sneeuw in de bergen, leek de omweg ons té groot en zijn we doorgereden tot in Lebec, ten zuiden van Bakersfield.
Morgen rijden we naar San Diego. Was daar nu niet iets met orka's te doen ?
Kris:28 maart 2013dat ziet er geweldig uit! al vogels gezien? groetjes & veel plezier, kris
Bob:28 maart 2013@Kris : ja, in Bryce Canyon iets blauw-zwart met een opstaande kuif, maar vraag me niet hoe dat beest heet. Volgens het informatiepaneel ginder is het één of andere Jay (Engels equivalent voor gaai ?). Foto volgt.
Dominic:6 april 2013Aan de foto te zien een Stellers Jay